Ford Club Türkiye

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

5 Sayfa V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
Atatürk Köşesi
Okyay Pay
mesaj 19.05.10 - 08:20
İleti #81

Grup: Kulüp Üyesi

Nereden: Bodrum
Meslek: İnş. Müh.
Araç: 74 model tabanvay
Spritmonitor.de

Toprağından dönsün yüzüm
Ölünce sevemezsem seni
Kan ağlasın iki gözüm
Ölünce sevemezsem seni

Hak reahmetin görmeyim
Gonca gülün dermeyim
Muradıma ermeyim
Ölünce sevemezsem seni

Yaşamak yıldızlarda
Seninle olmak istiyorum
Sevişmek hüner değil
Yanında kalmak istiyorum
Sevişmek hüner değil
Yanında ölmek istiyorum

Ben bu yerde ölsemde
Ay yüzlüm yine elde
Muhtaç olayım namerde
Ölünce sevemezsem seni

Atatürk

ATATÜRK vatanın yılmaz rehberi,
ATATÜRK Türklüğün ölmez önderi.
ATATÜRK milletin en son lideri,
ATATÜRK dünyada gurur kaynağım.

ATATÜRK 'Ne mutlu türküm' diyendir,
ATATÜRK düşmana dersini verendir.
ATATÜRK ilimdir, Atatürk fendir,
ATATÜRK tekniktir, irfan kaynağım.

ATATÜRK mazlumun hakkın aradı,
ATATÜRK zalime kılıç salladı,
ATATÜRK düşmanın kolunu bağladı,
ATATÜRK bayraktır, hürdür kaynağım.

ATATÜRK devrimci, yenilik yolu,
ATATÜRK insandı o hakkın kulu,
ATATÜRK açtırdı türkçe okulu,
ATATÜRK gösterdi ilim kaynağım.

ATATÜRK dünyaya doğmuş bir arslan,
ATATÜRK bir dağdır, sen ona yaslan.
ATATÜRK düşmana azgın bir kaplan,
ATATÜRK İNCE'ye ilham kaynağım.

Atatürk, Mersin”e yaptığı gezilerden birinde, kentte gördüğü büyük binaları göstererek sorar :
- Bu köşk kimin?

- Kirkor”un.

- Ya şu koca bina?

- Yargo”nun.

- Ya şu ?

- Salomon”un.

Atatürk bu kez biraz sinirlenerek sorar :
- Onlar bu binaları yaparken ya siz neredeydiniz?
Toplananların arkalarından bir köylünün sesi duyulur : “Biz mi neredeydik? Biz Yemen”de, Tuna Boyları’nda, Balkanlar’da, Arnavutluk Dağları’nda, Kafkaslar”da, Çanakkale”de, Sakarya”da savaşıyorduk Paşam!

Atatürk bu anısını aktarırken “Yaşamımda sözüne karşılık veremediğim tek kişi bu ak sakallı yaşlı olmuştur.” der .

--------------------
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !!!
Go to the top of the page

+Quote Post
Haluk Şentürk
mesaj 19.05.10 - 08:23
İleti #82

Meslek: Öğretmen
Araç: 2006 Fiesta TDCi

paylaşım için teşekkürler.bu durum hala geçerli.hala para gayri müslimlerde.
"ölünce sevemezsem" şiiri kanımca pek uygun düşmemiş.yine de sen bilirsin.

--------------------
"Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." M.K.ATATÜRK

+Quote Post
Gökhan Yetişken
mesaj 19.05.10 - 12:18
İleti #83

Jr

Grup: Moderatör
Meslek: Beatboxer
Araç: -

+Quote Post
Adem Cengiz
mesaj 10.06.10 - 23:37
İleti #84

Grup: Üye
Meslek: Mühendis
Araç: 08 Focus Titanium X
Spritmonitor.de

QUOTE(Gökhan Yetişken @ 19.05.10 - 13:18) *

Daha 19 Mayıs 1919'da dil devrimi yok ki, bu gazete sonraki bir yıldönümünde basılmış olmalı...

--------------------
Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium X + ESP/TCS

+Quote Post
Ayhan Şentürk
mesaj 24.07.10 - 12:04
İleti #85

Meslek: Otomotiv öğrt.Öğrenci
Araç: TDCI Fiesta Sport 07
Spritmonitor.de

--------------------
ATAM İZİNDEYİZ

+Quote Post
Korhan Korkutlu
mesaj 24.07.10 - 12:54
İleti #86

Grup: Üye
Meslek: İnşaat/Hakediş, teklif..
Araç: 2000 Fiesta Fun 1.4i

Atatürk ve Parapsikoloji isimli kitabı okudum geçenlerde orda da bahsedilen bazı olayları internette de arastırdım; paylaşıyorum;

BASKENT ANKARA
Atatürk'ün Ankara'yi Baskent yapmasinin ardindaki sebep hayli ilginçti:
"Ben Türk'ün imkansizi imkan haline getiren kudretini bütün dünyaya göstermek için Ankara'yi istedimBir gün gelecek su çorak tarlalar yesil agaçlarin çevirdigi villalar arasindan uzanan yesil sahalar,asfaltlar ve binalarla bezenecek.Hem bunu hepimiz görecegiz,yakinda olacak?"
Ankara 13 Ekim'de baskent oldu.Bazi Batili devletler Ankara'nin nüfusu ve kirsalligi yüzünden büyükelçi göndermeyeceklerini açiklamalarina ragmen karar degismedi.

RADYO VE SiNEMA HAKKiNDAKi GÖRÜSÜ
Atatürk'ün radyo ve sinema hakkindaki sözleri onun "ileri görüslü"lügünü bir kez daha kanitliyor. -
"Sinema,gelecekteki dünyanin bir dönüm noktasidir.Simdi bize basit bir eglence gibi gelen eglence olan radyo ve sinema bir çeyrek asra kalmadan yeryüzünün çehresini degistirecektir.Japonya'daki kadin,Amerika'daki zenci,Eskimo'nun ne dedigini anlayacaktir.Tek ve birlesik bir dünyayi hazirlamak bakimindan sinema ve radyonun kesfi yaninda tarihte devirler açan matbaa,barut,Amerika'nin kesfi gibi olaylar oyuncak nispetinde kalacaktir."
Bu sözler radyonun emekleme,sinemada ise yeni yeni çalismalar yapildigi bir dönemde ifade edilmistir. Bir diger önemli nokta ise "Tek ve Birlesik Dünya " düzeninden bahsetmesidir.Bana kalirsa herkesin internet'i tanimasi bu olayi kavramasi için bile yeterlidir.

iTALYANLARiN HABESiSTANA SALDiRMASi.KiM BiLEBiLiRDi Ki?
Bu olayi aktaran Atatürk'ün yakin arkadasi Münir Hayri Egeli'dir.Egeli'nin agzindan naklediliyorum: Habesistan Savasi baslamadan önce italya'nin Rodos'a askeri harekatta bulundugu günlerdi?Bir aksam Atatürk'ün sofrasina davet edilenler onu balkonda gezinirken buldular.Atatürk:"Tevfik Rüstü" nerde?" Diye sordu.Ankara Palas'da bazi sefirlere ziyaret veriyorlar,dediler. Daha sonra hep birlikte davetin verildigi Ankara Palas'a gidildi. Atatürk Arnavutluk Elçisi Asaf Bey'in yakininda giris ve çikis kapisini iyi görebilecegi bir yere oturdu. Atatürk:
"Asaf Bey,gazetelerde bir takim resimler görüyorum.Arnavutluk'da operet mi oynaniyor?".
Bu sözleri ile Kral Zogo'nun sorguçlu resimlerini kastettigini anlayan elçi sasiriyor?Atatürk devam ediyor: -
"Cumhuriyet'de ne zarar görüldü ki,krallik ilan edildi.Hem takip edilen politika tehlikelidir.italya'nin Arnavutluk'u Balkanlar'da bir basamak yapmasi muhtemeldir."
Müdahaleye kalkan italyan sefirine Ata:
"Haber aldigimiza göre Roma'da bazi ögrenciler elçilik önünde gösteri yaparak Antalya'ti istemisler.Antalya sigara paketi midir ki sefir cebinden çikarip versin.Antalya buradadir.Buyurun alin.Hem benim bir teklifim var.Hakikaten böyle bir sey düsünüyorsa,Musolini'ye müdahale edelim.Antalya'ya asker çikarsin.Bütün ihracaat tamam olunca harp ederiz.Maglup eden hakkina razi olur."
Bu sözleri duyan italyan elçisi atiliyor:"Bu bir harp ilani midir?"
Atatürk:
"Hayir ben burada bir fert olarak konusuyorum.Türkiye de harp ancak Türkiye Büyük Millet Meclis'nin yetkileri içindedir."
Bu durum üzerine Basbakan ismet Pasa'ya haber verilir telefonla.Ve Ankara Palas'a çagrilir. Atatürk bunu haber alinca:
"Hükümet geliyor,biz gidelim" der. Çankaya'ya döndügü zaman sunlari söyler:
"italya ile harp tehlikesi yoktur.Rodos'a yapilan hareket Habesistan'a yönelecektir."
O yillarda italya'daki fasist yönetim kendine yeni sömürgeler ariyordu.Avrupa gazetelerinde zaman zaman italya'nin Rodos Adasi'na yakin Anadolu topraklarini isgale hazirlandigina iliskin haberler yayinlaniyordu.Türk hükümeti de her ihtimale karsi bütün tedbiri almisti.Ancak Atatürk'ün söyledigi yine gerçeklesti ve italya Türkiye yerine Habesistan'a saldirdi.

Liste uzayıp gidiyor, bence araştırılması gereken konu..

Bu ileti Korhan Korkutlu tarafından 24.07.10 - 12:55 yeniden düzenlenmiştir.

--------------------
Alırsın Ford Olursun Lord:)

Yarın Hiç Kimseye Vaad Edilmemiş TR!

Söz Konusu Olan VATAN İse Gerisi TEFERRUAT TR!

+Quote Post
Ayhan Şentürk
mesaj 24.07.10 - 13:25
İleti #87

Meslek: Otomotiv öğrt.Öğrenci
Araç: TDCI Fiesta Sport 07
Spritmonitor.de

Arkadaşlar birkaç hafta önce bir rüya gördüm ve çok etkilendim.

Rüyamda Atatürk hayattaydı ama artık hastaydı. Rüyamda onu görmeye gittim. Evine vardım ve birkaç metre uzunluğundaki koridordan yürüyüp odasına vardım. Ona orda bakan bir bayan vardı. Aynı resimdeki halini gördüm. Yatıyordu ve biraz kalktı. Elini öptüm.Gitme zamanım geldiğinde birdaha göremeyeceğim diye ağlamaya başladım. Ondan sonra evden çıkarken ona bakan bayan, Atatürk artık ölüyor, son günlerini yaşıyor dedi. Ağlayarak evden çıktım.

Uyandıktan sonra çok üzgündüm. Birkaç gün hep o rüya aklıma geldi ve hep üzüldüm.
Bizlerin kalbinde ölmeyeceği kesin.

Gerçek gibi Atatürk'ü rüyamda gördüm ve onun için mutluyum. Gerçek gibi yaşadım. O duyguyu anlatamam.

--------------------
ATAM İZİNDEYİZ

+Quote Post

5 Sayfa V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Collapse

> Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   1 H.Cenk Bayrakçı
18.03.08 - 22:43
573 Son ileti: Can Umut Baykan
19.03.08 - 14:49
No New Posts   1 Cavit Doğan
16.11.08 - 17:12
399 Son ileti: Çağlar Bayur
16.11.08 - 17:36