Ford Club Türkiye

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

2 Sayfa V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Ford özel servislerinden beklentiler, Ford özel servisleri hakkında yorumlar
Mehmet Üzümcüoğl...
mesaj 04.02.09 - 23:46
İleti #1

Grup: Üye
Nereden: üzümcüoğlu ford özel servisi
Meslek: otomotiv mak muh
Araç: 2007 ford transit

benım en cok merak ettigim müsterilerin ford özel servislerinden beklentileri nelerdir merak nedenim ise benimde ford servisim var ve kişilerin istediklerini merak ediyorum ve bu ankete göre kendimi gelistirmeyi düsünüyorum simdiden bana yardımcı oldugunuz icin cok tesekkur ederim arkadaslar
Go to the top of the page

+Quote Post
Serkan Toker
mesaj 05.02.09 - 00:07
İleti #2

Şefkatli Admin

Grup: Yönetici
Meslek: Teknisyen
Araç: 04,Fiesta TDCi

Değişecek parçalar ile ilgili detaylı açıklama, gerekenlerin değişimi, araba onarılırken beklenebilecek ve arabanın görülebileceği bir bekleme alanı, bijonları tabanca le değil bijon anahtarı ile sıkan elemanlar...Temiz bir işyeri, sıcak çay, bilgili personel, müşterinin dediklerini sen ne anlarsın tarzında karşılamayan ustalar gibi...

--------------------
Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış.

http://www.fordclubtr.com/forum/2004-Fiesta-TDCI-t171344.html

+Quote Post
Cihan Yetişken
mesaj 05.02.09 - 00:24
İleti #3

Grup: Kulüp Üyesi

Meslek: Web Tasarım&Yazılım
Araç: 03' Ford Focus HB

Bence en önemlisi ustaların müşteriye yaklaşımı..Sorulan sorulara sıkılmadan açıklayıcı cevaplar vermesi..

--------------------
MCP, MCTS, MCPD, MCT
.Net Yazılım Teknolojileri

+Quote Post
Ahmet Kalkan
mesaj 05.02.09 - 00:25
İleti #4

Meslek: Öğretmen
Araç: Focus Gold 05

QUOTE(Serkan Toker @ 05.02.09 - 00:07) *
Değişecek parçalar ile ilgili detaylı açıklama, gerekenlerin değişimi, araba onarılırken beklenebilecek ve arabanın görülebileceği bir bekleme alanı, bijonları tabanca le değil bijon anahtarı ile sıkan elemanlar...Temiz bir işyeri, sıcak çay, bilgili personel, müşterinin dediklerini sen ne anlarsın tarzında karşılamayan ustalar gibi...

Yukardakilere ilave edebileceğim.Arabalardaki istenmeyen rahatsız edici seslerin kaynağını bulamadığınızda '' hocam bu normal'' demeyin lütfen rolleyes.gif

+Quote Post
Sefa Çelik
mesaj 05.02.09 - 00:56
İleti #5

Foto Şipşak

Nereden: Bahçelievler
Meslek: Eczacı
Araç: 08 Focus II STdci
Spritmonitor.de

müşterinin dediklerini sen ne anlarsın tarzında karşılamayan ustalar gibi...

+1

Aracın herhangi bir problemi çözülürken izleyebilmek, ustaya sorular sorabilmek. Sen anlamazsın, git sen bekleme odasında çayını iç, biz yaparız denmemek.

Müşterinin arabasını bir metal yığını olarak görmemek. Müşterinin o metal yığınına duygusal bağı olabileceğini hesab etmek, o metal yığınını hor kullanmamak, kapılarını sert kapatmamak.

Piyangodan çıkmadığı, alın teri ile biriktirilmiş para ile alındığı için müşterinin gözünde arabanın ayrı bir değere sahip olduğunu unutmamak!

--------------------
Reçetesiz ilaçların marketlerden bilinçsizce alınmasının bir takım zararları!

http://video.yahoo.com/watch/6731582

+Quote Post
Tayfun Yeşil
mesaj 05.02.09 - 01:06
İleti #6

Meslek: Peugeot yedek parça.
Araç: Focus Comfort SW
Spritmonitor.de

yan sanayi malı orjinal diye satmamak,parçacıdan alınan malın üstüne koymamak (hakkını işçilik ile almalı),değişmeyen malı değişti dememek,müşteri arabası bırakıldığı günlerde onunla gezmemek,arabasından benzin çekmemek,bol kazanın her zaman dürüst yollardan ve doğru izmetten geleceğini unutmamak beni bırakırsanız daha çooook sayarım en iyisimi ben susayım.

dip not:müşterileri yolunacak kaz değil,ekmek geleek karnını doyuracak çoluk çocuğunun rıskını kazanacak bir varlık olarak görmelidir.

laflarım meclisten dışarı yıllardır sanayide olduğum için bu laflarımın hepsi tecrübeyle tastiklidir.

--------------------
bir bağımlılık yaptın gidiyorsun bakalım hayırlısı,ben bir ihanet ettim ama sen yine beni buldun başka bedende,ama aynı ruhla.....

sevdim,seviyorum seni...

+Quote Post
Süha Demirtaş
mesaj 05.02.09 - 08:45
İleti #7

Nereden: Fulya
Meslek: LCD Teknolojileri
Araç: 97 Mondeo - İbizaTDI

bunlara ek olarak arbayı gelip alsalar birde işi bitince getirseler smile.gif

--------------------
Rüzgar Sollayan

+Quote Post
Şükrü Yıldızdal
mesaj 05.02.09 - 08:53
İleti #8

Meslek: Bilgisiz Ziraat Mühendisi
Araç: 96 Mondeo Ghia OV
Spritmonitor.de

Hepsine katılıyorum artı samimiyet ve güleryüz ile karşılanıp uğurlanmak.Suratsız ustaların müşteri kaybettireceği muhakkak.

--------------------
Bu kavga ATATÜRK ilke ve devrimlerini sahiplenenlerle, sindiremeyenler arasındadır...''

Muhterem milletime şunu tavsiye ederimki sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki,vicdanındaki asli cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden biran geri kalınmasın.

M.Kemal Atatürk

+Quote Post
Mustafa Şahin
mesaj 05.02.09 - 12:46
İleti #9

Meslek: Sağlık Memuru
Araç: 05 F1 Gold Collection

Birde aracın arızası bulamayıp tahmin yoluyla bütün parçaları değiştirip 50 liralık masrafı 300 liraya çıkartıp yinede arızayı bulamayan ve kendine usta diyen insanlar serviste barındırılmamalıdır

--------------------
Soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, devlet soyulurken niçin aldırmıyor öküzler !!!

+Quote Post
Ali Cihangiroğlu
mesaj 05.02.09 - 13:55
İleti #10

Meslek: Harita Kadastro Teknikeri
Araç: 2006 Fiesta TDCI ABS
Spritmonitor.de

Kendilerini sürekli geliştirmek, yazılım bilmek öyle eskiden olduğu gibi hacı murat tamir ederken uygulanan al tornavidayı sök,sese göre ayar çek mantığından kurtulmak, artık motorlar arabalar tamamen elektronik oldu bu sebeble gereken ekipmana ve bilgiye sahip olmak, yoksa "sok olum sigortaları" derseniz bir dahada zor çalıştırırsınız bunları. Ve arkadaşlarında dediği gibi arabaya demir yığını gözüyle kadınların baktığı gibi değil daha özenerek bakmak uğraşmak, motorla uğraşırken kaputa yumuşak bez örtmek gibi, yine motorla uğraşırken aletleri camın oraya taak diye atmamak gibi kaportaya çarptırmamak gibi, aracın içine yağlı üst başla girerken dikkat etmek koruyucu kılıf kullanmak gibi...

+Quote Post
Taha İlgen
mesaj 05.02.09 - 14:05
İleti #11

Meslek: İnşaat Mühendisi
Araç: 06 Fiesta 1.4TDCi

tüm yazılanlara katılıyorum. aracı bakıma aldıklarında müşteri bekleme odalarını mümkünse kocaman bir camla servis mahaline bakar şekilde yaparsanız çok iyi olur.çünkü ben aracımı bakımı yapılırken görmek isterim.görürsem o zaman yukarıda anlatılan olumsuzluklara karşı bir nebze olsun koruyabilirim(aşırıya kaçılınca)

ustaların sen ne anlarsın zihniyetiyle müşteriye yaklaşması müşterinin ordan soğumasına ve müşteri kaybına neden oluyor.

şahsen ben sırf bu 2 sebepten servis değiştirdim ve iki beklentime de cevap aldım yeni serviste.

+Quote Post
Barış Çelik
mesaj 05.02.09 - 15:16
İleti #12

Nereden: İstanbul
Meslek: Grafiker Fotoğrafçı
Araç: Fiesta Collection

Çorbada benimde tuzum bulunsun sağlık bakanlığında çalışan doktorlar şimdi hastaları hastalıkları ile biliçlendirmek zorundadır. Neyi var neyi yok herşeyi bilgilendirmek zorundadır. Servislerde bu şekilde olmalı güleryüzlü samimi ve gerçekten araba hakkında fazlasını vermelilik.

Bir seferinde diger arabamız olan focusûn arabasının ön tamponu değişmesi gerekiyordu ve aracı aldılar bir hafta gün vermişlerdi ki aramışlardı gelip aracınızı alabilirsiniz dediler arabayı almaya gittigimde inceledimde şok yaşamıştık servis ön tamponu söküyor ama yenisi yerine eskisini tekrar takıyor yani iş takibi çok kötüydü istanbulda bir baya büyük ford servisi.

--------------------
Ford'cuyuz :)

+Quote Post
Mehmet Üzümcüoğl...
mesaj 05.02.09 - 18:33
İleti #13

byukarıda acıkladıgınız seyler benım ıcıın cok degerlı arkadaslar bazen bız sanayıcıler musterılerın ne ıstedıklerını tam olarak anlayamıyoruz bunun ıcın boyle konuların konusulacagı fordclub gıbı bıyer oldugu ıcın cok tsk ayrıca musterıyle samımı oldugun zaman hıc bunlaı konusamıyorsun cunku muzterı senı kabul etmıstır benım amacım yenı musterı potansıyelı yakalamak ve bunun ıcınde kendımde ne degısıkler yapabılırım dıye bu konular benım ıcın cok onemlı

+Quote Post
Çağlar Bayur
mesaj 05.02.09 - 20:27
İleti #14

Grup: Moderatör
Meslek: Servis müşterisi
Araç: Mondeo / Fluence

Sektörden biri olarak , günümüzdeki müşterilere acıyorum, hatta taptaze bugün Otosandan eski bir arkadaşıma da ilettim.

--------------------
herşeyden önce GÜVENLİK bunu unutmadan araç sürelim

+Quote Post
Orhan Ünsal
mesaj 07.02.09 - 01:36
İleti #15

Meslek: Mühendis
Araç: Octavia A5 TDI

mehmet bey yeriniz neresi.
bence herşeyden önemlisi müşteriye yaklaşım. kibar, gerekli bilgileri verek, iiçi rahat göndermek müşteriyi..

QUOTE(Çağlar Bayur @ 05.02.09 - 20:27) *
Sektörden biri olarak , günümüzdeki müşterilere acıyorum, hatta taptaze bugün Otosandan eski bir arkadaşıma da ilettim.

neden çaglar bey,
sonuçta hepimiz bir şekilde müşteriyiz...

--------------------
OCTAVİA AMBİANTE 1,6 TDI

+Quote Post
Çağlar Bayur
mesaj 07.02.09 - 10:10
İleti #16

Son zamanlarda gözlemlediğim: Yetkili servis personelinde motivasyon sıfır, satışlar zaten durmuş durumda, ama otomotiv sektöründe, ülkemizde kriz yönetim planı-programı yapabilen üst düzey yönetici göremediğim için bu durum aslında normal, ama olan müşteriye oluyor.

--------------------

+Quote Post
Mehmet Üzümcüoğl...
mesaj 09.02.09 - 00:56
İleti #17

yerim ivedik merkez sanayınde ıstersenız web adresımden gırerek ulasabılırsınız daha net bılgıye www.uzumcuoglu.com

+Quote Post
Ahmet Orhan
mesaj 16.02.09 - 00:58
İleti #18

Meslek: Otomotiv
Araç: 2006 Ford Fusion 1.6 TDCi

QUOTE(Çağlar Bayur @ 07.02.09 - 10:10) *
Son zamanlarda gözlemlediğim: Yetkili servis personelinde motivasyon sıfır, satışlar zaten durmuş durumda, ama otomotiv sektöründe, ülkemizde kriz yönetim planı-programı yapabilen üst düzey yönetici göremediğim için bu durum aslında normal, ama olan müşteriye oluyor.

bence genel yaymamalısınız. yani türkiye de tam 150 tane yetkili servis noktası bulunmaktadır. içlerinde çok değerli arkadaşlar mevcut.

+Quote Post
Çağlar Bayur
mesaj 16.02.09 - 01:05
İleti #19

Çok değerli arkadaşları bizzat eğiten gruptan bile şikayetçiyim biggrin.gif Krizde eli ayağına dolaşıyorsa, geçmişteki hatalarına bakmalılar...

--------------------

+Quote Post
Ahmet Orhan
mesaj 16.02.09 - 01:22
İleti #20

Meslek: Otomotiv
Araç: 2006 Ford Fusion 1.6 TDCi

QUOTE(Çağlar Bayur @ 16.02.09 - 01:05) *
Çok değerli arkadaşları bizzat eğiten gruptan bile şikayetçiyim biggrin.gif Krizde eli ayağına dolaşıyorsa, geçmişteki hatalarına bakmalılar...

bu arkadaşların eli ayağına dolaşmasın diye ford otosan yöneticilere özel olarak "finans eğitimi" - "kriz yönetimi ve çözüm noktaları" gibi dersleri, üniversitelerin önemli profesörlerinden bizzat dersler verdirmektedir.

+Quote Post

2 Sayfa V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Collapse

> Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   6 Özgür İncigülcan
15.11.09 - 22:10
3,015 Son ileti: Özgür İncigülcan
16.11.09 - 19:18
No new   27 Oben Özdemir
04.09.08 - 01:06
6,283 Son ileti: Lokman Ceritlioğlu
17.04.09 - 20:21