QUOTE(Orçun Ural @ 15.02.10 - 12:24)

arkadaşlar aracın ecusunu sıfırlayıp bir süre benzinde kullandım.fakat sehir içinde yol bilgisayarı 21 litreye çakıldı kaldı.evet çekiş problemi var yani 2. viteste düşük hızlarda araç çok cansız.mesela düşük hızda 2 ve üçtegaza basınca silkeleniyor.yani devirsiz kullanımda.yüksek süratlerde problem yok sayılır.eskiden bir depo ile sakin kullanımda 510 km yol yapıyordum yakıt aldığım yer aynı olmasına karsın su an 420 km yol gidebiliyorum.sehir içinii derseniz işte dediğim gibi insanın inanası gelmiyor ama 21 litre civarı
1. yol bilgisayarının 21 litre göstermesi arabanızın fiilen 21 litre tükettiği anlamına gelmez. lpg fakir karışıma ayarlıysa yol bilgisayarının tüketim verisi yükselir. çünkü, aracın ecusu karışım oranını normale döndürmek için silindirlere daha fazla benzin gönderir. bu da tüketim verisinin yüksek olmasına neden olur. ancak bu sanal bir olaydır. çünkü, lpg dönüşümü yapıdığı için aracın benzin enjektörleri çalışmamaktadır.
2. Aracınız kaç km'de bilmiyorum ama silkeleme, cansızlık ve yüksek tüketim, motorda başka bir sorun yoksa ateşleme sistemi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösterir. Bujiler, buji kabloları ve bobine bakılması yerinde olur. benzinde de tekleme varsa büyük olasılıkla bobin bozulmuştur.