Ford Club Türkiye

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Neredeyse 20 litre yakıyor, Baskı balatadan olabilir mi?
Orçun Ural
mesaj 14.02.10 - 23:06
İleti #1

Grup: Üye
Nereden: müzik öğretmeni
Meslek: öğretmen
Araç: 2006 mondeo ghia x

herkese merhaba.2006 model benzinli mondeo aracım bu aralar 20 litreye yakın bir yakıt sarfiyatı ile canımı sıkmaya basladı.arac küçük viteslerde cansız 2. viteste bile düşük hızlarda yokuş çıkarken zorlanıyor titriyor.aklıma ilk gelen debriyaj balatası oldu.bir sitede gördüm luk marka var 2002 ve üzeri demişler.benim aracıma uyarmı birde değiştirmişken bilyasınıda değiştireyim diyorum.balatayı alıp servise çarpılmadan küçük arızalarımı yaptırdığım tamircimde değiştireyim diyorum ama servisten kaçayım derken ustanında beceriksizliğine çarpılmak istemiyorum.bu konudaki fikir ve tavsiyelerinizi belirtirseniz beni cok seviindirirsiniz bu konuda diikkat edilmesi gerekenler nedir ne yapmalıyım.sorun baska nereden olabilir. şimdiden herkese tesekkürler.

Bu ileti Orçun Ural tarafından 14.02.10 - 23:10 yeniden düzenlenmiştir.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Yanıtlar
Orçun Ural
mesaj 15.02.10 - 12:24
İleti #2

Grup: Üye
Nereden: müzik öğretmeni
Meslek: öğretmen
Araç: 2006 mondeo ghia x

arkadaşlar aracın ecusunu sıfırlayıp bir süre benzinde kullandım.fakat sehir içinde yol bilgisayarı 21 litreye çakıldı kaldı.evet çekiş problemi var yani 2. viteste düşük hızlarda araç çok cansız.mesela düşük hızda 2 ve üçtegaza basınca silkeleniyor.yani devirsiz kullanımda.yüksek süratlerde problem yok sayılır.eskiden bir depo ile sakin kullanımda 510 km yol yapıyordum yakıt aldığım yer aynı olmasına karsın su an 420 km yol gidebiliyorum.sehir içinii derseniz işte dediğim gibi insanın inanası gelmiyor ama 21 litre civarı

+Quote Post
Erhan Bulut
mesaj 15.02.10 - 13:53
İleti #3

Grup: Kulüp Üyesi

Meslek: Hasta Bakıcı
Araç: 1985 Yugo GV
Spritmonitor.de

QUOTE(Orçun Ural @ 15.02.10 - 12:24) *
arkadaşlar aracın ecusunu sıfırlayıp bir süre benzinde kullandım.fakat sehir içinde yol bilgisayarı 21 litreye çakıldı kaldı.evet çekiş problemi var yani 2. viteste düşük hızlarda araç çok cansız.mesela düşük hızda 2 ve üçtegaza basınca silkeleniyor.yani devirsiz kullanımda.yüksek süratlerde problem yok sayılır.eskiden bir depo ile sakin kullanımda 510 km yol yapıyordum yakıt aldığım yer aynı olmasına karsın su an 420 km yol gidebiliyorum.sehir içinii derseniz işte dediğim gibi insanın inanası gelmiyor ama 21 litre civarı

1. yol bilgisayarının 21 litre göstermesi arabanızın fiilen 21 litre tükettiği anlamına gelmez. lpg fakir karışıma ayarlıysa yol bilgisayarının tüketim verisi yükselir. çünkü, aracın ecusu karışım oranını normale döndürmek için silindirlere daha fazla benzin gönderir. bu da tüketim verisinin yüksek olmasına neden olur. ancak bu sanal bir olaydır. çünkü, lpg dönüşümü yapıdığı için aracın benzin enjektörleri çalışmamaktadır.

2. Aracınız kaç km'de bilmiyorum ama silkeleme, cansızlık ve yüksek tüketim, motorda başka bir sorun yoksa ateşleme sistemi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösterir. Bujiler, buji kabloları ve bobine bakılması yerinde olur. benzinde de tekleme varsa büyük olasılıkla bobin bozulmuştur.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Collapse

> Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No new   42 Çağlar Bayur
31.07.07 - 14:24
5,615 Son ileti: Ömer Saldıran
28.04.10 - 18:53
No New Posts   6 Tamer Terzi
09.01.09 - 00:47
1,994 Son ileti: Çağlar Aymelek
19.01.09 - 17:18