QUOTE(Fatih Öztürk @ 23.07.10 - 16:02)

Bugün aracın depo kapağında Opet fullforce 98 oktan yazan bir etiket dikkatimi çekti. Orjinalden mi geliyor yoksa sonradan mı yapıştırılmış bilemiyorum. Ama hatırladığım kadarıyla Ford garnti kapsamiındaki araçlarına Opet kaynaklı yakıt kullanılmasını şart koşuyordu. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Eğer bu etiket orjinalden geliyorsa, bu motor için ciddi bir tavsiye midir yoksa sadece Ford ile Opet arasında yapılan bir anlaşma ürünü müdür??
O full force yapıştırması pompacını işi

Bizde hep shelden alıyoruz bir ara benzin alamya girdim ( çok sık almam

) kapaın içinde bir baktım v power çıakrtması var. bir iki defa babama 97 oktan satmışlar meğer pompacını teki yapıştırmış kapağı açan etikete bakıp 97 koyuyormuş. ben alıerken bir baktım 97 koyacak hop dedim 95 koy etiketi gösterdi. dedim 95 koy sen. etiketi söktüm altından shell full save mi ne şu 95 oktan yakıt etiketi çıktı. onu da görmemeiştim önceden yine pompaının işi yani o etiketler. ayrıca kitapçıkta 95 oktan der yakıt türüne 97 içinde kullanılabilir ama fazla fark yaratmaz gibi bir mana çıkan cümle vardı
hatta devamlı 97 kullanacaksanız serviste yakıt türünü ıds de mi wds de mi neydi ayarlatmak gerkiyor. diğer türlü bazen vuruntu yapabiliyor denilmişti.
Nerde tırak orda bırak........