İsmail Karakaş
22.12.08 - 20:51
Arkadaşlar aranızda 96-99 arası v-tec vti 1.6 160 hp kullananınız oldu mu? Bende bu arabalar bir hastalık.. Ölüme gitmeden alayım diye düşünüyorum bir tane? Kullanan arkadaşların yorumlarını almak isterim(yakıt tüketimi demeyin 100 km de 12 lt yakıyor bu fabrika verisi tabi v-tec açıkken 15 litreye falan çıkıyor:D)
Onur Demir
22.12.08 - 22:05
O performansa göre az yakan arabalardan biridir.
Sesi çok güzeldir, 9bin devirin zevki başka oluyor. arabanın alçak oturma pozisyonundan yada yapısındanmıdır bilmem ama hızlanırken arkaya doğru zevkli şekilde yapıştırıp o ivmelenmeyi hissettirmiyor taaaki 5-6bin devire kadar, Sonra korkmaya başlıyorsun.
Arkadaşımda vardı yazın Siyah KL plakaydı sanırım izmirin sayılı vti lerindendi, turbosuz atmosferik olarak 215hp güç üretiyordu. 1.viteste bişey anlamdım biraz boşa döndü lastikler 8bin devir 2. vitese geçip v-tec açtıktan sonra harbiden tırsmıştım 2. viteste 130'u geçtikten sonrasına bakamamıştım, 3.viteste aldıktan sonra çektim kenara durdum. Kısacası tırstım çok fena

integra type-r kısa şanzıman, pistonlar, kollar, beyin, filtre egzantrik headers vs.vs. dopdolu bir araçtı takasta almıştı arkadaşım bir depoyla çeşmeye gidip gelince dayanamadı cüzdanı 3 ay sonra sattı arabayı 19.500e. Alan adamlar içine etmişler arabanın kaza falanda yapmışlar en son cumartesi lafı geçti Best Serviste gittiğimde muhabbetini yapmıştık, Emrah sattıktan sonra yazık ettiler diyordu. Ve çok sıkışan bi müşterisinin satışa çıkardıktan 15 dakika sonra 24bin ytl nakit paraya sattığı dopdolu Type-R dan bahsetti, Ağlıyodum az kalsın.
Neyse uzun lafın kısası

Alacaksan bence Modifiyeli olanını al. Ama prof olacak magandaların eline düşmüş olanını değil. Standartını alıp uğraşma. al hevesini al sonra sat. Bu dönemde; sadece İzmirde bile birsürü Etiket olmuş uygun fiyatlı V-tec var. İnternet fiyatlarına bakmayın Çok yüksek ve Sallama Oluyor.
Cihan Tiftik
22.12.08 - 22:15
Beyaz sedan bulursanız bana da haber verin.

max 18k lira olursa ben de alırım.
Onur Demir
22.12.08 - 22:25
QUOTE(Cihan Tiftik @ 22.12.08 - 22:15)

Beyaz sedan bulursanız bana da haber verin.

Bencede en güzel renk o araba için. aklımda bulunsun bakarak olurum
Okyay Pay
22.12.08 - 22:40
benim arkadaş hb ini satıyor ilgilenen olursa
Utku Çay
22.12.08 - 22:52
v-tec nasıl açılıyor ?
Çağlar Bayur
22.12.08 - 22:54
Beyaz olan mı?
Oğuz Yıldırım
22.12.08 - 23:46
5500 devirden sonra kendisi açılıyor
Oğuz Altınada
23.12.08 - 00:46
Sinan Akgöl
23.12.08 - 01:03
Bende niyetlenmiştim kazasını görünce anında vazgeçmiştim.
İsmail Karakaş
23.12.08 - 12:20
Ben kendim oynama taraftarıyım. Çünkü oynayanlar abartıyor hemen. Ve ben genelde uzun yol gittiğim için 45 ltlik bir depo en fazla 350 km civarı götürüyor. Yani yakmasında değilim de menzil kısa. Ben kendi aracımla uzun yolda 800 km yapıyorum. Zırt pırt benzinliğe gitmeyi sevmem yani. Bakalım bu yaz almayı düşünüyorum. Ama beyaz değil. Vtec dediğin kırmızı olur çünkü

Videodaki adam 5. vitesten sonra da devam etse sanırım ibre bi kez daha dolanacak orayı ya:D Yok abi ben böyle kullanırsam bu arabayı değil 350 km 100 km bile menzili olmaz:D
Oğuz Yıldırım
23.12.08 - 12:40
Yok cnm o kadar da büyütme yakıtını gözünde...Şehir içi max 10 lt yakıyor , sakin kullanımda...45 lt le 350 km yapması zor biraz, benim arkdaşım bir depoyla nerdeyse bursa-ankara gidip geliyor
İsmail Karakaş
23.12.08 - 12:45
Ben bi kaç kere kullandım fakat yakıtını ölçmemiştim. Fabrika değerleri üzerinde konuşuyorum:)
Can Karacaer
23.12.08 - 12:50
Böyle kullanılmış bir arayı 2. el almak da ayrı bir mesele...
İsmail Karakaş
23.12.08 - 12:54
Nasıl kullanılmış Can Bey? Herkes o videodaki adam gibi basmıyorya bu arabaya:)
Can Karacaer
23.12.08 - 12:57
Bence basıyordur. 160hplik arabayı daha niye mıncıklıyor adamlar, 90'la gitmek için mi? Benim olsa ben de basardım, gayet normal...
Tayfun Yeşil
23.12.08 - 13:24
165 hp olması lazım benim hatırladığım.
benim bir arkadaşımda vardı zamanında 1,vites 75 k da elektrik keserdi makina.
vtec fatih bilenler vardır zamanının cadde gazcısı.
İsmail Karakaş
23.12.08 - 14:31
Orjinali 160 hp ama pek orjianlinin olduğunu sanmıyorum:D Hiç olmayanında cold air kit 4+1 headers apexi vtec controller falan vardır yani:D
Oğuz Yıldırım
23.12.08 - 16:46
168 hp
İsmail Karakaş
23.12.08 - 21:32
Fabrika Teknik Verileri
Motor :4 silindir
Motor hacmi: 1595cc 16V
Eksantrik :Üstten çift eksantrikli
Besleme: VTEC
Maksimum Güç:
160 HP / 7600 d/d Maksimum Tork:153 Nm / 7000 d/d
Maksimum Hız :215 km/h
Hızlanma 0-100km/s :7,60 sn
Ağırlık:1120 kg
Aktarma:Önden
Frenler ( ön / arka )

oğutmalı Disk / Disk
Şanzıman:Manuel
Can Toktürk
24.12.08 - 12:12
ben 98 model vtec vti kullanıcısıyım..hatta kullandığım araç tr de 5 adet olan hb beyaz vtec vti dan biri..çok aradım..tam vazgeçmişdim ki bi telefonla kavuşdum ona...ben bu aracı alabilmek için 2002 model civic sport umdan vazgeçdim... ve aldıkdan sonra hiç pişmanlık duymadım..trafikde biçok kişinin 1.4 sanıp azının payını aldığı çok zevkli bi makina..vtec açdığında sesi gerçekden çok etkileyici..aracımda ne headers ne egzoz hiçbişey yok..sade bi halde böyle ses veren bi arabaya bi filtre yeterli bence..tabi zevk meselesi..hız konusuna gelirsek fabrika verileri 215 diyor fakat izmir otobanında denediğimde (ibre devam ederse die ölçerek) 250 yi gördüm..fotosu mevcut fakat foto çekerken ufak bi gaz çekmeden dolayı 235 seyrinde görünüyor... aracımın temizliğinden kaynaklansa gerek (kompresör basıncı 185) gerçekden ciğerleri çok kuvvetli ve yıpratılmamış bi araba.. bu arabanın tek ama tek sorunu frenlemesi..çok kötü diil ama biraz yetersiz..arabayı iyi tanımayanlar için sakat olabilir..frenlemeden dolayı bi aksilik yaşamadım fakat bazen motor freni yapmam gerekdi...ama en zevkli yanı; ışıklarda normal kalkıp devri 4500 e kadar normal getirip sonra gazı kökleyince vtec e girdiğinde verdiği ses gerçekden çok hoş..en azından bi mustang veya 6 silindirli bi 320 gibi böööğürmüyor ama ses gerçekden rahatsız etmiyor ve iç gıdıklayıp ruhunuzu okşuyor...performanslı kullanımda çok zevk veren bi araba...almadan önce aklımda bikaç şüphe vardı fakat aldıkdan sonra iyiki almışım dedim.. bence biçok yeni otomobile göre gayet iyi bi araç... herşeyden önce hondanın sorun açmayan bi modeli..bu cüzdanınızı da yormuyor..gerekli bakımlarını yaptırıp binmeniz yeterli..sizi gerçekden yüzüstü bırakıcağını sanmıyorum...almak isteyenler için gerçekden çok fazla düşünmeyin sadece alın..ama sadece şu tavsiyeyi bulunabilirim..oynanmış almayın..çünkü kompresör basıncı düşük bi vtec gerçekden zevk vermez...saf hali sizi tatmin edicekdir..etmezse ufak bi kaç şey yapmak cüzdanınızı üzmez bence..buna değer dersiniz...sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim..kadran fotosunu da ekliycem..ayrıca bu gibi araçlarda yakıtı düşünmek biraz mantıksız bence ama bu araba gerçekden çok makul yakıyor..uzun yolda bu benzin fiyatları düşmeden önce km de 230 yakıyordu...sabit hızda diil karışık olarak... şehir içinde ise 270 lerde max...ama bu devamlı vtec açdığınızda elbetteki farkedicekdir..
Okyay Pay
24.12.08 - 14:34
QUOTE(Çağlar Bayur @ 22.12.08 - 22:54)

Beyaz olan mı?
evet (geç oldu ama

)
canın arabayı biraz kullandım
ciddi manada sinirli bi alet
düşünülüyosa tavsiye ederim .
bu arada caaan foto moto ekleme len , bu forumda yassak !!!
(kadran fotosu tabiki)
İsmail Karakaş
24.12.08 - 20:42
Can Bey aracınızı satmazsanız yazın görüşebiliriz. Takas düşünürseniz arabamı inceleyin lütfen
07 GS 566
Can Toktürk
25.12.08 - 11:51
QUOTE(Okyay Pay @ 24.12.08 - 14:34)

evet (geç oldu ama

)
canın arabayı biraz kullandım
ciddi manada sinirli bi alet
düşünülüyosa tavsiye ederim .
bu arada caaan foto moto ekleme len , bu forumda yassak !!!
(kadran fotosu tabiki)
upssss...! sorry vallahi bilmiyordum..çok özür dilerim ...
QUOTE(İsmail Karakaş @ 24.12.08 - 20:42)

Can Bey aracınızı satmazsanız yazın görüşebiliriz. Takas düşünürseniz arabamı inceleyin lütfen
07 GS 566kısmet diyelim artık...
Can Toktürk
25.12.08 - 12:20
QUOTE(Selahattin Emir @ 25.12.08 - 12:18)

Demekki benim v-tec hiç açılmadı alandan beri . Hiç o devirlere çıkmadım ama merak ettim şimdi otobana çıkarsam bir deneyeyim bakayim . iyide devir kesici yokmu zaten 6.000 civarlarında .
sizinki sanırım tam açıcakken red line a girior...500 devir vtec açılıor..
Can Toktürk
25.12.08 - 12:31
QUOTE(Selahattin Emir @ 25.12.08 - 12:23)

Bleki düşünmüşlerdir onuda daha erken açılıyordur bizimkisi .
şaka bi yana..benim bildiğim kadarı ile ihtiyacı olduğunda açıyor die düşünüyorum...
İsmail Karakaş
25.12.08 - 13:48
99 sonrası civiclerin vtec sistemi 99 öncesi vteclerinkinden farklı. Yani 99 sonrası vtecler vti değildir. Sadece vtecdir.99 ve öncesi vtecler DOHC VTEC'dir. Yani 5500 den sonra açılanlardan:D..99 sonrası vtecler i-vtec ve soft vtec olarak çıktı. Bunlarda da öyle vtec açma gibi bi şey yok. Ki bu yüzden 120 hp..
Siz arabayı bir inceleyin Can Bey. Hoşunuza giderse burdan konuşuruz.. Uygun görürseniz takas ederiz.
Can Toktürk
25.12.08 - 14:08
QUOTE(İsmail Karakaş @ 25.12.08 - 13:48)

99 sonrası civiclerin vtec sistemi 99 öncesi vteclerinkinden farklı. Yani 99 sonrası vtecler vti değildir. Sadece vtecdir.99 ve öncesi vtecler DOHC VTEC'dir. Yani 5500 den sonra açılanlardan:D..99 sonrası vtecler i-vtec ve soft vtec olarak çıktı. Bunlarda da öyle vtec açma gibi bi şey yok. Ki bu yüzden 120 hp..
Siz arabayı bir inceleyin Can Bey. Hoşunuza giderse burdan konuşuruz.. Uygun görürseniz takas ederiz.
aracınızı inceledim fakat benim ihtiyacıma ve zevkime göre bi araç değil..yinede teşekkür ederim..saygılar..
Cem Boneval
25.12.08 - 14:20
Sürüş zevki çok yüksek bir araçtır.
Bir hafta kadar kullandım, Antalya-Fethiye-Ölüdeniz-Fethiye -Antalya güzergahında.
Standart, oynanmamış araçtı, tek açık filtre vardı.
Yakıt tüketimi verimli kullanılırsa makul, ancak dipgaz yoğun olunca artıyor. Uzun yolum 9-10 l/100 km civarında, bölgesel ve zorlamalı 14-15 gibi hatırlıyorum.
Kullanım zevki ve performansı üst düzeyde, ancak gücü kullanma şekli biraz sıkıntılı. En önemli eksisi de bu. Yüksek devirde gelen göreceli düşük torku nedeniyle 4-5k devir altı gösterişsiz, performans için sürekli yüksek devir kullanmak gerekiyor. Bu da hem yıpranma demek. hem de benzin tüketimini artırıyor.
Yüksek devirlerdeki performansı nedeniyle de kontrolü çok kolay değil, bu nedenle de bu araçlardan kazasız bulmak zor. Bir de oynamaya müsait, yani akıllı uslu bir araca tesadüf etmek çok şans işi...
Can Toktürk
25.12.08 - 14:54
QUOTE(Cem Boneval @ 25.12.08 - 14:20)

Sürüş zevki çok yüksek bir araçtır.
Bir hafta kadar kullandım, Antalya-Fethiye-Ölüdeniz-Fethiye -Antalya güzergahında.
Standart, oynanmamış araçtı, tek açık filtre vardı.
Yakıt tüketimi verimli kullanılırsa makul, ancak dipgaz yoğun olunca artıyor. Uzun yolum 9-10 l/100 km civarında, bölgesel ve zorlamalı 14-15 gibi hatırlıyorum.
Kullanım zevki ve performansı üst düzeyde, ancak gücü kullanma şekli biraz sıkıntılı. En önemli eksisi de bu. , performans için sürekli yüksek devir kullanmak gerekiyor. Bu da hem yıpranma demek. hem de benzin tüketimini artırıyor.
Yüksek devirlerdeki performansı nedeniyle de kontrolü çok kolay değil, bu nedenle de bu araçlardan kazasız bulmak zor. Bir de oynamaya müsait, yani akıllı uslu bir araca tesadüf etmek çok şans işi...
''Yüksek devirde gelen göreceli düşük torku nedeniyle 4-5k devir altı gösterişsiz'' ben kullanıcısı olarak bu konuda size katılmıyorum..alt devirleri ölü olmayan bi aracdır..tabiki performanslı kullanımdan kastınız tapa gazsa..emsallerine göre gerçekden alt devri gayet verimli bi araçdır...
Cem Boneval
25.12.08 - 15:05
QUOTE(Can Toktürk @ 25.12.08 - 14:54)

''Yüksek devirde gelen göreceli düşük torku nedeniyle 4-5k devir altı gösterişsiz'' ben kullanıcısı olarak bu konuda size katılmıyorum..alt devirleri ölü olmayan bi aracdır..tabiki performanslı kullanımdan kastınız tapa gazsa..emsallerine göre gerçekden alt devri gayet verimli bi araçdır...
Kullanım şartlarıma bağlı olabilir, ancak Ölüdeniz'in virajlı rampalarında 2-3k devirde rampa yukarı yakalanınca keyifsiz oluyordu.
Tabii eşdeğer hacimdeki benzer bir araca göre düşük devir performansı kötü diyemem. Yüksek devirlere göre düşük devirleri gösterişsiz, aynen yazdığım gibi, cansız değil, ama beklentiyi çok karşılamıyor idi.
Tabii bana göre!
Can Toktürk
25.12.08 - 15:07
QUOTE(Cem Boneval @ 25.12.08 - 15:05)

Kullanım şartlarıma bağlı olabilir, ancak Ölüdeniz'in virajlı rampalarında 2-3k devirde rampa yukarı yakalanınca keyifsiz oluyordu.
Tabii eşdeğer hacimdeki benzer bir araca göre düşük devir performansı kötü diyemem. Yüksek devirlere göre düşük devirleri gösterişsiz, aynen yazdığım gibi, cansız değil, ama beklentiyi çok karşılamıyor idi.
Tabii bana göre!
bence sizin kullandığınız araçdan kaynaklı da olabilir... ben aracımı övmek istemem ama kompresör basıncı halen ilk günkü gibi 185...belki benim kendi aracımda test ettiğim kadarı ile bunu beyan ediyorum...
Ali Tütün
25.12.08 - 23:40
QUOTE(Oğuz Altınada @ 23.12.08 - 00:46)

ilk video güzel canalıcı ama dikkatimi çeken benzin ibresi yarımın üstünden altına indi bir köklemede ha maşallah
Çağlar Bayur
26.12.08 - 00:05
Selahattin kardeş sendeki araçtaki Vtec daha çok az tüketim amaçlı tasarlanmış bir sistem.
Bendeki Vtec değildi ama 8 yıl 120.000 km Crx kullandım. Hala o keyfi veren araca binemedim. 4000d/d aşağısını rölanti olarak düşünün

yakıt tüketiminde inanılmaz az değerlere sahiptir, frenlerden hoşnut olmayan çoktu ama ben hiç sıkıntı yaşamamıştım, sanırım pek kullanmıyordum, ilk fren balata ve diskimi 90.000 de değişmiştim (metal yorgunluğu olmuştur diye yoksa hala bitmemişti)
Bütçem elverse, tekniği-mekaniği-elektroniği ile oynanmamış, şasesi kaynaksız bir Vtec Hb alırdım, Crx teki gibi iç hacim dezavantajı da yok.
Tayfun Yeşil
26.12.08 - 00:15
çağlar abi zaten 90 yılların efsanesidir honda crx ve 205 gti lar.gti ler biraz arızadılar her konuda hem arıza yapmada hemde yolda rahat durmamasından.tabi 1.9 olanı.
Can Toktürk
30.12.08 - 13:26
kısa ve öz olarak şunu diyebilirim... devir saati 5500 e geldiğinde açılan vtec in sesi gerçekden çok hoş.. tadılması gereken bi zevk die düşünüyorum...
Erdoğan Önder
30.12.08 - 13:34
QUOTE(Ali Tütün @ 25.12.08 - 23:40)

ilk video güzel canalıcı ama dikkatimi çeken benzin ibresi yarımın üstünden altına indi bir köklemede ha maşallah
kilometre ibresi öğle kalksında benzin ibresi kimin umrunda
Can Toktürk
31.12.08 - 11:25
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.