benım en cok merak ettigim müsterilerin ford özel servislerinden beklentileri nelerdir merak nedenim ise benimde ford servisim var ve kişilerin istediklerini merak ediyorum ve bu ankete göre kendimi gelistirmeyi düsünüyorum simdiden bana yardımcı oldugunuz icin cok tesekkur ederim arkadaslar
Değişecek parçalar ile ilgili detaylı açıklama, gerekenlerin değişimi, araba onarılırken beklenebilecek ve arabanın görülebileceği bir bekleme alanı, bijonları tabanca le değil bijon anahtarı ile sıkan elemanlar...Temiz bir işyeri, sıcak çay, bilgili personel, müşterinin dediklerini sen ne anlarsın tarzında karşılamayan ustalar gibi...
Bence en önemlisi ustaların müşteriye yaklaşımı..Sorulan sorulara sıkılmadan açıklayıcı cevaplar vermesi..
yan sanayi malı orjinal diye satmamak,parçacıdan alınan malın üstüne koymamak (hakkını işçilik ile almalı),değişmeyen malı değişti dememek,müşteri arabası bırakıldığı günlerde onunla gezmemek,arabasından benzin çekmemek,bol kazanın her zaman dürüst yollardan ve doğru izmetten geleceğini unutmamak beni bırakırsanız daha çooook sayarım en iyisimi ben susayım.
dip not:müşterileri yolunacak kaz değil,ekmek geleek karnını doyuracak çoluk çocuğunun rıskını kazanacak bir varlık olarak görmelidir.
laflarım meclisten dışarı yıllardır sanayide olduğum için bu laflarımın hepsi tecrübeyle tastiklidir.
Hepsine katılıyorum artı samimiyet ve güleryüz ile karşılanıp uğurlanmak.Suratsız ustaların müşteri kaybettireceği muhakkak.
Birde aracın arızası bulamayıp tahmin yoluyla bütün parçaları değiştirip 50 liralık masrafı 300 liraya çıkartıp yinede arızayı bulamayan ve kendine usta diyen insanlar serviste barındırılmamalıdır
Kendilerini sürekli geliştirmek, yazılım bilmek öyle eskiden olduğu gibi hacı murat tamir ederken uygulanan al tornavidayı sök,sese göre ayar çek mantığından kurtulmak, artık motorlar arabalar tamamen elektronik oldu bu sebeble gereken ekipmana ve bilgiye sahip olmak, yoksa "sok olum sigortaları" derseniz bir dahada zor çalıştırırsınız bunları. Ve arkadaşlarında dediği gibi arabaya demir yığını gözüyle kadınların baktığı gibi değil daha özenerek bakmak uğraşmak, motorla uğraşırken kaputa yumuşak bez örtmek gibi, yine motorla uğraşırken aletleri camın oraya taak diye atmamak gibi kaportaya çarptırmamak gibi, aracın içine yağlı üst başla girerken dikkat etmek koruyucu kılıf kullanmak gibi...
tüm yazılanlara katılıyorum. aracı bakıma aldıklarında müşteri bekleme odalarını mümkünse kocaman bir camla servis mahaline bakar şekilde yaparsanız çok iyi olur.çünkü ben aracımı bakımı yapılırken görmek isterim.görürsem o zaman yukarıda anlatılan olumsuzluklara karşı bir nebze olsun koruyabilirim(aşırıya kaçılınca)
ustaların sen ne anlarsın zihniyetiyle müşteriye yaklaşması müşterinin ordan soğumasına ve müşteri kaybına neden oluyor.
şahsen ben sırf bu 2 sebepten servis değiştirdim ve iki beklentime de cevap aldım yeni serviste.
Çorbada benimde tuzum bulunsun sağlık bakanlığında çalışan doktorlar şimdi hastaları hastalıkları ile biliçlendirmek zorundadır. Neyi var neyi yok herşeyi bilgilendirmek zorundadır. Servislerde bu şekilde olmalı güleryüzlü samimi ve gerçekten araba hakkında fazlasını vermelilik.
Bir seferinde diger arabamız olan focusûn arabasının ön tamponu değişmesi gerekiyordu ve aracı aldılar bir hafta gün vermişlerdi ki aramışlardı gelip aracınızı alabilirsiniz dediler arabayı almaya gittigimde inceledimde şok yaşamıştık servis ön tamponu söküyor ama yenisi yerine eskisini tekrar takıyor yani iş takibi çok kötüydü istanbulda bir baya büyük ford servisi.
byukarıda acıkladıgınız seyler benım ıcıın cok degerlı arkadaslar bazen bız sanayıcıler musterılerın ne ıstedıklerını tam olarak anlayamıyoruz bunun ıcın boyle konuların konusulacagı fordclub gıbı bıyer oldugu ıcın cok tsk ayrıca musterıyle samımı oldugun zaman hıc bunlaı konusamıyorsun cunku muzterı senı kabul etmıstır benım amacım yenı musterı potansıyelı yakalamak ve bunun ıcınde kendımde ne degısıkler yapabılırım dıye bu konular benım ıcın cok onemlı
Sektörden biri olarak , günümüzdeki müşterilere acıyorum, hatta taptaze bugün Otosandan eski bir arkadaşıma da ilettim.
mehmet bey yeriniz neresi.
bence herşeyden önemlisi müşteriye yaklaşım. kibar, gerekli bilgileri verek, iiçi rahat göndermek müşteriyi..
Son zamanlarda gözlemlediğim: Yetkili servis personelinde motivasyon sıfır, satışlar zaten durmuş durumda, ama otomotiv sektöründe, ülkemizde kriz yönetim planı-programı yapabilen üst düzey yönetici göremediğim için bu durum aslında normal, ama olan müşteriye oluyor.
yerim ivedik merkez sanayınde ıstersenız web adresımden gırerek ulasabılırsınız daha net bılgıye www.uzumcuoglu.com
Çok değerli arkadaşları bizzat eğiten gruptan bile şikayetçiyim
Krizde eli ayağına dolaşıyorsa, geçmişteki hatalarına bakmalılar...
Dersleri-eğitimleri kaplıcalarda yapmadıkları sürece verim alınabilir.
gözümün içine baka baka çivili lastiklere patinaj çektiren,dtc kodu sildirmeye gittiğimde bunun dtc kodu silinmez nerden biliyosun sen diyen,ufak bir şamandıra probleminden dolayı koca benzin deposunu değiştirmeye kalkan,daha sayılacak çok şey varda böyle ustalar barındırmayında...
eğitim şart :-)
Aracın herhangi bir sorunu yokken rutin bakımlarda bile illa fazladan birşeyler satmaya kalkmamalı.
Bir de çalıştırdıkları ustaları iyi bir elemeden geçirerek işe almalılar.
Radyatore çeşme suyu koyup neden diye sorunca antifriz var zaten suyu yumuşatmak için demeyen ustalar, fiyat listesinin görünür şekilde bir yerde asılması, sabit fiyat.
Müşteriye güven vermek:
- telkin yolu güven verir(Klasik anlayış)
- empati yaparak güven verir(Çağdaş anlayış). bişi olmaz hocamm!!! yaklaşımından uzak.Davranışlarıyla da gerçekten "sen burada olmasanda ben özen gösteriyorum hocam!!" mesajını vermekle güven verir
Konunun sahibi özel Ford servisi üyemiz 1,5 yıldır foruma uğramamış ama biz yazmaya devam edelim..Okuyan bulunur nasıl olsa..