Motor Sistem Arızası
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 07:20
Şimdi Servise gidip Problemin kaynağını öğrenmeye gidiyorum. Dönünce detay bilgileri geçerim. Kanımca yakıt kaynaklı yada EGR ile MAF sensörüm değişmişti yeni. Onlarla ilgili bir problemde olabilir. Ya MAF sensörü kirlendi yada MAF Sensörü arızalı çıktı.
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 09:06
Turbo şarj'a aşırı yük binmesi veya hava tribünlerinde olaşan hava rezonans oluşum problemi sonucu ısınmaya dayalı Turbo şarjın devre dışı kalması gibi birşeydi.
Bana hatanın olduğu andaki paramatreleri sordular. 140 ile yarım saat boyunca devam ediyordum. Kocaeli'ye giriş rampasına girdiğimde 130 KM düşen hızla devam ettim. Arkasından bu hata mesajını aldım dedim. Ve sonrası korumalı modda Rampa bitiminde sağa çekip 1-2 dk. belki anlık bir mesajdır diye bekledim. Ancak değişen birşey olmadı yoluma devam ettim.
İşlem olarak Turbo kanatlarını dinleme yöntemi ile kontrol ettiler. Bir problem olmadığını gördüklerinde MAF sensörü ve Hava Filtresi temizlendi ve hata kodu resetlendi. Sonra tekrar teste çıkıldı herhangi bir hata kodu ile karşılaşılmadı.
Yani kısacası %80 yakıt kaynaklı %20'de MAF sensörünün Turbo motor ile bağlantılı olan T şeklindeki borunun dizaynından kaynaklı bir hata oluştuğunu düşünüyorum. MAF Sensörüne zaman zaman Turbo motordan yada motordan gelen yakıt-yağ sızıntıları oluşduğu zaten bilinen bir konu. MAF sensörüde bu yüzden çok baskı altında kalıyor görevini yerine getiriyor. ancak kirli hava moduna geçip motor arızası oluşturabiliyor. MOTOR SİSTEM ARIZASI kırmızı ışıklı uyarı.
Yolda kalmadım ama aklım arabada kalmsadı değil. Neyse ki küçük bir işlem sonucu 1 saat sonunda problem giderilmiş oldu.
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 10:07
Turgay Özçelik, 19.06.06 - 10:36 tarihinde yazmış:
Turgay MAF Sensörünü sökmek kolay temizlemesi içiinde özel bir sprey lazım. Ama tavsiye etmem. Servislerden rica edersen zaten temizlerler. Çünkü çok hassas bir parçaymış. Fiyatıda 250 YTL
Deniz Yeni, 19.06.06 - 10:41 tarihinde yazmış:
Maalesef OPET'e devam. Kredi ve garanti bitene kadar devam edeceğim mecburen. Yada BP'ye yazı yazacağım beni bu çileden kurtarın nasıl bir yol bulabiliriz hesabı
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 10:11
Turgay Özçelik, 19.06.06 - 10:36 tarihinde yazmış:
Hava filtresi bağlantı borusu üzerinde yanlış hatırlamıyorsam kibrit kutusundan biraz büyükçe bir parça.
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 10:20
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 10:25
Gönderim tarihi 19.06.2006 - 11:40
Uğur üzülme o parça zaten elinle çek çıkıyor. Bir gün Serivse gittiğinde sıfırlardan al çek birtane
Mertol maşallah Allah nazardan saklasın demekki senin Otosan'a c-MAX alacağın bilgisi gidince sana el yapımı özel üretim gönderildi aman ne olur olmaz diye:) Bu arada benim arka kapını ses yalıtımını gördünmü
Birde bir forum gurubu var bizim forum dışında Turgay da biliyor inşallah o arkdaşalr bu yazıalrı okurda utanır
Gönderim tarihi 21.06.2006 - 13:48
Gönderim tarihi 07.03.2008 - 13:41
Focus II veya C-max ların yol bilgisayarında "motor sistem arızası" tabiri ile hangi durumlarda uyarılabiliriz?
Bi kaç defa başıma geldi. Örneğin bu sabah. Hava gayet güzel, +3 derece. Aracı sabah ilk çalıştırdım, 2 km boyunca 2500 deviri geçmeyecek şeklide kullandım. Işıklarda kalkışta motora biraz fazla yüklendiğimde (yüklenmekten kastım max 3500 devir ama dip gaz ile) daha 1. vitesteyken "motor sistem arızası" diye bi uyarı geldi. Uyarıya gayet alışkanım derhal aracı kenara çekip stop edip tekrardan çalıştırdım.Ve yoluma devam ettim.
Sizce bunun sebebi ne olabilir? yakıt: PO(eurodiesel V-max mı ne) Deponun 1/4 ü dolu ayrıca.
Bu arada Kışın da aynı şey -30 derecelerde ilk çalıştırmamda yürür haldeyken gaza ufacık basmam sonucunda bile başıma geliyordu. "motor sistem arızası" uyarısının yanında araç kendiliğinden stop ta ediyordu. Hatta birkere bu uyarı sonrasında 80-90 km/h süratte yolun ortasında aracımın stop ettiğini hatırlıyorum. öylece yolun ortasında kaldım. sağımdan arabalar vızır vızır geçiyordu.
Bu olayın soğuk memleketlerde sadece benim başıma gelmediğini biliyorum ama havalar az çok ısındı burda da. Tekrardan aynı uyarıyı görmek canımı epey bi sıktı açıkçası..
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Gönderim tarihi 07.03.2008 - 21:18
Gönderim tarihi 08.03.2008 - 17:09
Gönderim tarihi 08.03.2008 - 21:36
Benim derdim havalar ısınmasına rağmen bu uyarıyla tekrardan karşılaşmak. Pazartesi müsait bir zamanda aracı servise götüreceğim bakalım..
Gönderim tarihi 09.03.2008 - 23:51
Sinan Uzundumlu, 08.03.08 - 21:36 tarihinde yazmış:
Benim derdim havalar ısınmasına rağmen bu uyarıyla tekrardan karşılaşmak. Pazartesi müsait bir zamanda aracı servise götüreceğim bakalım..
Çok soğukta arabayı çalıştırıp bi 5 dakka beklemeden gitmek arabaya çok zarar veriyor. Erzurumda bilinçli araba kullanmaya özen göstermek lazım. Çalıştırıp birden gitmek çok vahim durumlar gerektiriyo. Neyse ki daha soğuk ülkelerde değiliz
Gönderim tarihi 10.03.2008 - 00:13
Ömer Yüce, 09.03.08 - 23:51 tarihinde yazmış:
O zaman uzaktan kumanda ile araç çalıştırma yapmak şart
Gezen İnsan - DoÄŸa, Kültür, Tarih ...
Ford Club Türkiye - Daha İyiye DoÄŸru ...
Gönderim tarihi 10.03.2008 - 00:57
Ömer Yüce, 09.03.08 - 23:51 tarihinde yazmış:
Soğuk havalarda elbette aracı çalıştırır çalıştırmaz hareket edilmez. Motoru rolantide en az 5-10 dk çalıştırmama rağmen uyarı geliyordu zaten.
Gönderim tarihi 10.03.2008 - 01:20
Mehmet Özyürek, 10.03.08 - 00:13 tarihinde yazmış:
Zamanlayıcı Yapsak
Şu Saatte Çalışmaya Başla....Şu Satte Dur..(Bu Olmaz Herhalde..)
Olmaz dediÄŸimiz iÅŸ bitmek üzere.
Gönderim tarihi 10.03.2008 - 11:58
Sinan Uzundumlu, 10.03.08 - 00:57 tarihinde yazmış:
kronik bi sorun göstergesi olabilir mi?
Gönderim tarihi 10.03.2008 - 14:39
Muhittin Kaplan, 10.03.08 - 01:20 tarihinde yazmış:
Şu Saatte Çalışmaya Başla....Şu Satte Dur..(Bu Olmaz Herhalde..)
89 Model Mercedes 500 Sel aracımızda vardı. Sabah kliması deniyordu. Araç belli bir saatte çalışıyor. Motor ısınıyor ve sonra klima çalışıyor. Aracın içi de ısınıyor vs vs...
Gönderim tarihi 10.03.2008 - 22:10
bende de hava sıcaklığı eksi olduğu gecelerde ilk aldığımdan itibaren de aynı problem oldu:
http://www.fordclubt...howtopic=151937
http://www.fordclubt...howtopic=154181
en son tesisat değişiminden sonra bir müddet problemsiz gitti. Ancak bi sonraki kış kendini bir iki kez hatırlattı.
Sanırım süregelen bi arıza. galiba hala bulamadılar aslında...
Ve sanıyorum sizinkiyle aynı problem. Eğer arızayı verirse rölantideyken stop ediyor. Ama tekrar çalıştırdığında hemen gaz verirsen bida etmiyor.. motor biraz ısındımı bida problem olmuyor: isterse -20 derece olsun.
Bilmiyorum en azından benimki böyle.. İşinize yararsa...
Olmaya ilaç sine-i sad pareme
1 Kullanıcı bu konuyu okuyor
0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli üye